Antikrundan angör Bokskogen

Antikrundan angör Bokskogen. Bokskogens landmärke - Torups slott Foto: Felix Sundbäck

Den 5 september spelas SVT:s populära Antikrundan in vid Torups slott i Bokskogen. Mellan klockan 12 och 18 kan du låta experterna värdera farmors halsband, vasen du fyndade på loppis eller tavlan som samlar damm i garderoben. 

Onsdagen den 5 september tar sig programledare Anne Lundberg med antikexperterna till Malmö. Närmare bestämt till Stallarna vid Torups slott i Bokskogen för att möta alla de som vill få sina gamla föremål värderade.

– Torups slott är en pärla utanför Malmö. En renässansborg i den vackraste bokskogen med slottsparken och friluftsområdet intill. Vi vet att många Malmöbor känner starkt för sin Bokskog och Stenladan blir en perfekt inspelningsplats för oss och lätt för besökarna att ta sig till, säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan på SVT.

Ta dig hit

Du tar dig enkelt till Bokskogen med kollektivtrafiken, speciellt eftersom det kommer att finnas gratis anslutningsbussar som tar dig från Bara centrum (dit du kan åka buss) eller Svedala C (dit du kan åka tåg) till inspelningsområdet. En cykeltur ut till Bokskogen går till stora delar via gammal banvall. Det finns också gott om bilparkeringar, för bilåkande besökare.

Mycket mer än bara Antikrundan

Den 5 september händer så mycket mer än bara inspelning av Antikrundan. Passa på att ta en promenad i ljuvliga Bokskogen som breder ut sig kring slottet och Stallarna. Delta i en visning av borggården och lär dig mer om Torups slott. Slottet är uppfört på initiativ av slottsfrun Görvel Fadersdotter Sparre – och en av Nordens bäst bevarade renässansborgar. Eller följ med på en visning av trädgårdarna vid slottet och lär dig mer om hur trädgårdskonsten och -idealen ändrats genom århundradena. Du kan också lära dig mer om områdets historia, natur och kultur i den interaktiva utställningen Expo Torup, som ligger i Stallarna. Och behöver du svalka dig efter chocken att farmors halsband var värt 300.000 kronor (eller chocken över att det var krimskrams!) finns det fikamöjligheter, bland annat i Stallarna och vid friluftsgården. Det går också bra att ta med en egen picknickkorg att njuta av i vår underbara natur.