Allvarlig olycka i Italien – minst 22 omkomna

Ponte Morandi, källa: itp.it

Under en kraftig storm, strax före lunchtid idag, kollapsade 80 meter av Morandi-bron i Genua. Enligt italienska La Republica har minst 22 människor omkommit, varav minst ett barn.

Vittnen beskriver händelsen som fruktansvärd. Fordon störtade 45 meter ner i en hög med bråte, skriver the Guardian. Chefen för stadens räddningstjänst, Angelo Barelli, säger att det fanns mellan 30 och 35 bilar på bron när den störtade.

Hundratals brandmän och räddningspersonal letade efter överlevande i högen med fordon och bråte, och en liten lycklig omständighet är i alla fall att de från början rapporterade 35 omkomna alltså nu är nere i 22. Till detta kan läggas minst 8 skadade. Men Angelo Borelli är inte säker på att siffrorna stämmer ännu. ”Man kan se väldigt stora delar av den kollapsade bron”, säger han. ”Vi måste gå igenom allt för att försäkra oss om att vi har nått alla människor”.

Detta var den andra olyckan med dödlig utgång inom en dryg vecka. Den 6 augusti exploderade en lastbil på en motorväg utanför Bologna, vilket dödade en och skadade dussintals.