Bliwa antar AI-utmaningen

Foto: Pixabay

Finland utmanar Sverige att utbilda 1 procent av befolkningen inom artificiell intelligens och digitaliseringsminister Anders Ygeman har accepterat. Bliwa har också antagit utmaningen och ger alla medarbetare möjlighet att få en bättre förståelse för AI.

Artificiell intelligens kommer att påverka hela samhället. Men hur många vet verkligen vad det är, eller på vilket sätt det kommer att förändra våra liv? För ett år sedan bestämde sig Finland för att skapa en gratis utbildningsplattform med målet att utbilda 1 procent av befolkningen inom artificiell intelligens och därigenom göra AI förståeligt för alla.

Initiativet blev en succé och utbildningen har idag över 130 000 registrerade deltagare och över 300 finska företag har antagit utmaningen. Efter framgången gick Finlands regering ut med en officiell utmaning att utbilda 1 procent av Sveriges befolkning. Digitaliseringsministern Anders Ygeman accepterade utmaningen, och nu har Vinnova finansierat projektet för att hela Sveriges befolkning ska ta del av utbildningen. Och nu har Bliwa antagit utmaningen.

– På Bliwa vill vi förstå möjligheter, utmaningar och hot med AI eftersom det kommer att vara en viktig del i vår digitaliseringsresa. Våra medarbetare ska ha kunskaper för att kunna bidra i resan. Därför får alla medarbetare möjlighet att genomföra utbildningen. Därefter kommer vi att diskutera lärdomar och nästa steg tillsammans, berättar Viveka Eckemo, HR-chef på Bliwa.

Utbildningen, Elements of AI, har målet att öka kunskapen och förståelsen för artificiell intelligens. Den har utnämnts till en av de bästa i världen av Class Central, en global klassificeringscentral för öppna onlineutbildningar. Den förutsätter inga tidigare kunskaper inom teknik eller matematik. Det är en utbildning för alla.

Läs mer om utmaningen här: https://www.elementsofai.se/ai-utmaningen