tisdag, september 28, 2021

Annonsera/Prenumerera

spot_img

Skånetrafikens flexbiljett över Öresund har börjat säljas

Sedan den 1 juli har tågresenärer över Öresund kunnat köpa Skånetrafikens nya flexbiljett. Den ger tio biljetter som vardera är giltiga i 24 timmar och som kan användas inom 30 dagar. Priset för sträckan Malmö-Köpenhamn är 1 760 svenska kronor.

En 30-dagarsbiljett för att tågpendla över Öresund, för en vuxen utan tillägg för metro, kostar 2 345 svenska kronor mellan Malmö och Köpenhamn. Nu inför Skånetrafiken en flexiblare biljett med tio resor under lika lång period och samma sträcka för 1 760 svenska kronor.

– Pendlingen över Öresund är viktig för oss och jag är glad att vi kan erbjuda samma flexibilitet som vi gör till de som reser inom Skåne. Pandemin har inneburit ett nytt sätt att resa och det ska vi möta med flexibla biljetter för att få tillbaka våra resenärer, säger Carina Zachau (M), ordförande i Region Skånes kollektivtrafiknämnd, i ett pressmeddelande.

Priset för sträckan Helsingborg-Helsingör är 820 svenska kronor för den nya flexbiljetten och 1 095 svenska kronor för den vanliga 30-dagarsbiljett.

DSB hänvisar till Skånetrafikens nya flexbiljett för resenärer som vill pendlare färre dagar per månad till Skåne då deras flexiblare erbjudande, Pendler20, inte omfattar resor över sundet.

- Annons -

Latest Articles