fredag, december 3, 2021

Annonsera/Prenumerera

spot_img

Volkswagens fordonsflotta uppfyllde de europeiska koldioxidmålen för 2020

Volkswagen flotta av nya personbilar i EU uppnådde ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 92 g/km under 2020. Därmed uppfylldes det lagstadgade koldioxidmålet för märket på 97 g/km med god marginal. Utsläppen från nya bilar minskade med 22 procent jämfört med 2019.

Preliminära siffror visar att märket Volkswagen har överträffat EU:s ambitiösa koldioxidmål för 2020. Volkswagens koldioxidutsläpp för alla nya personbilar i EU var cirka sex miljoner gram under det lagstadgade målet. Genomsnittet 92 g/km innebär en minskning med 22 procent jämfört med 119 g/km för 2019.

– Volkswagen fortsätter att främja omvandlingen av branschen. År 2015 startade vi den största och mest omfattande elbilsoffensiven i branschen. Genom att väsentligt överträffa våra koldioxidmål har vi visat att varumärket är på rätt väg. År 2021 kommer vi att fortsätta påskynda omvandlingen mot elektrisk rörlighet med nya modeller, säger Ralf Brandstätter.

Fler nya elbilar på gång

Mellan 2020 och 2024 investerar Volkswagen mer än elva miljarder euro i elektrisk mobilitet. Efter anläggningarna i Zwickau och Dresden ska ytterligare produktionsanläggningar som Emden och Chattanooga (USA) omvandlas. Märket planerar att lansera 20 helt eldrivna modeller på den globala marknaden fram till år 2025.

– Vi vill utveckla Volkswagen till det mest attraktiva varumärket för hållbar mobilitet. Vi strävar kontinuerligt efter detta mål med vår ”Way to Zero” och kommer att elektrifiera varumärket ytterligare i framtiden, fortsätter Brandstätter.

Under det aktuella räkenskapsåret kommer Volkswagen att utöka sitt erbjudande baserat på den nya modulära plattformen för helt eldrivna bilar (MEB). Modellerna ID.4, ID.4 GTX och ID.5 kommer gradvis att lanseras på internationella marknader.

Tredubblade leveranser av elbilar under 2020

Under 2020 levererade Volkswagen fler laddbara personbilar än någonsin tidigare – drygt 212 000 bilar (+158 procent jämfört med 2019). Antalet helt eldrivna bilar tredubblades till 134 000 exemplar (+197 procent jämfört med 2019), varav 56 500 exemplar av ID.3.

ID.3 var den mest levererade elbilen i Sverige, Finland, Norge och Slovenien i december 2020 – i Nederländerna till och med under tre månader i rad. I Sverige var ID.3 i själva verket den mest nyregistrerade bilen i december i absoluta tal – oavsett typ av bil. I Sverige blev Volkswagen största elbilsmärke med en marknadsandel på 20,2 procent. Totalt nyregistrerade Volkswagen 5 641 elbilar och 8 380 laddhybrider på den svenska marknaden. Det innebär att 32,7 procent av alla Volkswagens nyregistrerade bilar var laddbara på den svenska marknaden. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

Även i Nederländerna och Tyskland lyckades Volkswagen hoppa upp till förstaplatsen bland helt eldrivna bilar under helåret 2020 – med en marknadsandel på 23,8 procent i Tyskland respektive 23 procent i Nederländerna.

Den slutliga bekräftelsen från EU-kommissionen följer vid ett senare tillfälle.

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och en av landets största bildistributörer.

Volkswagen Group Sverige marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Audi, Skoda, SEAT, Porsche – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden.

I Volkswagen-gruppen ingår också bland annat dotterbolaget Europcar, som är verksamt inom biluthyrning.

Från 1 januari 2002 är Volkswagen Group Sverige AB ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG, Europas största biltillverkare.

- Annons -

Latest Articles