tisdag, september 28, 2021

Annonsera/Prenumerera

spot_img

Körkort i sommar – väntan kan bli lång

Minskad tillgång på körkortsprov på grund av covid-19 gör att väntetiden kan bli lång. Trafikverket erbjuder så mycket provtider som det är möjligt under rådande förhållanden. Att använda väntetiden till att utbilda sig extra väl är nu än viktigare.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och för att skydda såväl kunder som medarbetare från smitta har vi bland annat glesat antalet platser i teorisalarna, till exempel sitter kunderna på varannan plats. I väntrummen minimerar vi antalet platser så att det inte är trångt. Detta gör att antalet körkortsprov som kan erbjudas är lägre än normalt. Vi utökar dock med prov på vissa orter på kvällar och helger och erbjuder så mycket prov som det är möjligt med den bemanning vi har.

– Väntetiden för den som vill ta körkort i sommar kan tyvärr bli lång på grund av läget med covid-19 och de skyddsåtgärder som vi har. Att använda denna väntetid till att utbilda sig väl så att kunskaperna är på plats inför provet är vårt viktigaste råd till alla blivande förare. Om ett omprov behöver göras är väntetiden än längre.

Tips som jag vill skicka med är att boka provet i god tid, utbilda dig ordentligt, kombinera gärna mängdträning med lektioner på en trafikskola, ta del av vår information på hemsidan om vad som krävs så ökar dina chanser att lyckas med körkortet på första försöket, säger Kristina Hagberg, chef Trafikverket Förarprov.

- Annons -

Latest Articles