fredag, december 3, 2021

Annonsera/Prenumerera

spot_img

Den rationella sömnen föder politiskt korrekta monster

Jag har följt chockerande bilder om folkomröstningen från Katalonien i Spanien för ett tag sedan och inte för första gången blev det klart att västeuropa inte bara har problem såsom terrorism och invandring att konfrontera, men också instabila saker som innehåller denna explosiva laddning.

Mer än någonsin tidigare kommer året som inte har tagit slut ännu att förbli ett år av konfronterande av folkomröstningar som kommer att ha en stor inverkan på Europas framtida arkitektur. Folkomröstningen om Katalonien – baserat på dess resultat – likt den kurdiska angående självständighet, har påmint mig om andra rörelser för självständighet som kort kommer att påverkas dagligen av olika taktiker både på kort och långt sikt.

Regeringen har inte bara förklarat självständighet men också försök till att upprätta en självständig republik. Var denna folkomröstning demokratisk eller odemokratisk? Många menar att nej, det var det inte, eftersom många som var mot Kataloniens självständighet inte
valde att delta. Provincens effektiva och snabba självständighet verkar vara mer komplicerat än vad den ser ut att vara, i min åsikt, eftersom bara den kataloniska regerinsledarnas begär efter autonomi inte kan leda till annat än en eventuell Katxit.

Kan man verkligen inte bara hitta en gräns för konsensus eller en grundlig politisk kompromiss? Är det bara någonting som kan liknas vid en lottodragning eller är det bara ett kontrollerat datorspel? Vem är det egentligen som ligger bakom denna rörelse mot självständighet, vem är det som är med i spelet och vad är den egentliga poängen av dessa politiska spel?

Jag känner att Europa blir utsatt för attacker och blir nedriven, framförallt inifrån och utifrån dessa rörelser som har arbetats fram med uthållighet i årtionden. Att situationen utan nödutgång som vi möter idag har inte ett enda svar. Det finns ett krig på två fronter: den
synliga fronten, det krig som vi för mot terrorism och den andra, mer snedvriden, gömd, något maskerat och smutsigt inom regeringarna, politikerna och eliten attackerar bakifrån och tvingar lagar, ideologier, olika organisationer och rörelser och personer, ofta i form av politiska figurer, som motsäger sig all form av försiktighet och medmänsklighet och som verkligen förstör och sätter den europeiska identiteten i fara. Var kommer all den här giftiga respektlösheten mot liv, frihet, identitet? Varför ska rumäner, tjecker, polacker, ungrare, bulgarer och slovaker etc, dvs personer med rättigheten att bli medborgare i ett rättsligt och standardiserat Europa försvinna från ett påståeligt enat Europa där kulturer, nationer, etniska grupper och landsgränser inte spelar någon roll? Varför ska samhället försvinna och gå tillbaka till det gamla? Vad är det som är fel på det nuvarande? Varför ska andra bestämma i mitt namn för demokratins skull, och för att gömma undan min fria röst?

Jag känner att Europa har hamnat i ett ensamt inbördeskrig som sakta visar sig inom dess geografiska gränser. Och inte på grund av spänningarna mellan kristna och muslimer, såsom det ofta felaktigen hävdas, utan andra hemliga makter som dirigerar allting, konspirerar och förstör det civiliserade Europa.

Är dessa människor då verkligen våra ledare och våra framtida politiker här i Europa?
Någonting som kommer att gå under och dra alla med sig, ordnat av onda typer som utsätter oskyldiga människor för fara, människor precis som du och jag, i mitten av alla dessa smutsiga spel. För att, är det inte så att när logiken och allt rationellt lägger sig, väcks monster? Det är därför det mäktigaste vapnet vi har är att hitta vår egen identitet.

- Annons -

Latest Articles