onsdag, mars 29, 2023
Annons

Plats för plask och lek när vi bygger Vattenlekan på Drottninghög

Nu startar bygget av Vattenlekan, Helsingborgs första vattenlekplats och en av få i Sverige. Lagom till sommaren 2022 kommer du att kunna både leka och svalka dig på en och samma gång i Drottninghögsparken, helt utan kostnad.

Det här gör vi

Vi bygger Vattenlekan i den delen av Drottninghögsparken där de nuvarande planerna för beachvolleboll och beachhandboll ligger. Det gör vi för att få kopplingen med det nya badet, som beräknas öppnas 2023. När badet är klart kommer du att kunna ta dig mellan bassängen och Vattenlekan i bara badkläderna.

På ett underlag av betong blir det en rad redskap med vattentema. Vi använder vattnet på ett ansvarsfullt sätt genom att det återanvänds och renas via ett automatiskt reningsverk.

De nuvarande solstolarna blir kvar och de kompletterar vi med flera bord och parasoller runt Vattenlekan.

Planerna för beachvolleyboll och beachhandboll flyttar vi till ”Lillhålan”, precis söder om parken. Där har det tidigare funnits en lekplats, och vi kompletterar nu platsen med en del lekredskap. Utegymmet blir kvar på sin nuvarande plats.

Vattenlekan ingår i ett lekstråk, som kommer att gå från den blivande nya dinosaurielekplatsen på Fredriksdal, via populära lekplatsen Prinsessor och drakar upp till Vattenlekan. Här blir det till exempel en del markmålningar, inspiration till hopp och lek på vägen samt ett bordtennisbord mitt på sträckan. För den som behöver vila benen en stund blir det bänkar och sittplatser. På Fredriksdal kommer det även att bli en hinderbana, med ett helt nyutvecklat spår för rullstolsburna.

Se ritning över den nya vattenlekplatsen Vattenlekan och den nya platsen för beachplanerna (pdf, 1,2 MB)

Så påverkas du

Arbetet startar i mitten av februari 2022 och om allt går som planerat kan vi öppna Vattenlekan i slutet av maj 2022. Arbetet startar med att vi flyttar de nuvarande planerna för beachvolleyboll och beachhandboll.

Vi stänger av en del gång- och cykelvägar som går igenom arbetsområdet. Under tiden får du ta dig fram på andra vägar.

Byggtrafiken går via Rökullagatan, som är den närmaste vägen till och från arbetsområdet. Där kan du räkna med en del extra trafik.

Ett samarbete med Helsingborgshem

Vi bygger Vattenlekan tillsammans med Helsingborgshem, om också kommer att bygga ett nytt bad alldeles intill. Det förväntas öppna till sommaren 2023.

Upplev Vattenlekan och lekstråket på H22 City Expo

Under H22 City Expo, 30 maj – 3 juli, blir det full aktivitet på Drottninghög. Här finns mycket för dig som gillar att leka. På h22cityexpo.se hittar du allt som händer på stadsmässan.

- Annons -

Nyheter

-Annons-